2012. július 12., csütörtök

workshop

http://vimeo.com/45635495

13 megjegyzés:

  1. András gratulálok! Szép munkát végeztél!
    Promo-nak PR-nak is kiváló.

    VálaszTörlés
  2. Gábor,

    Köszönöm szépen!
    Ja és elnézést kérek ha néha miattam (a videó miatt) volt fennakadás a munkában.
    Remélem, hogy Tamás jól tudja majd hasznosítani PR-nak az elkövetkező eseményekhez.

    Jó egészséget kívánok!

    Üdv. Andris

    VálaszTörlés
  3. Ebből még kikerekedik valami...!

    VálaszTörlés
  4. Azóta is meditálok, hogy mire is gondoltam? Mi volt a hirtelen jött megjegyzés mögött?

    Az „Isten háta mögötti” létünk; a sok visszhang nélküli erőlködésünk, a mellettünk való elnézések, mintha ott sem volnánk; az amatőrnek való tartásunk; stb.

    Szóval ilyesmi érzések voltak és nem konkrét gondolat.

    VálaszTörlés
  5. Igen időnként rám is rámtörnek efféle gondolatok...
    Ilyenkor azzal vigasztalom magam, hogy a lényeg, hogy a saját mércénknek és értékrendünknek megfeleljünk. Az már fél siker.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lélegzetem is eláll, ha meglátok egy mesteri kollódiumos képet.
      Próbálom már régóta begyűjteni a legtöbb infót az eljárásról, de úgy gondolom, hogy egy ilyen workshop lenne számomra a legjobb.
      Kacérkodom a gondolattal, hogy beszerzem ez összes alapanyagot, vegyszert és elkezdem magam, de érzem, hogy ez nem lenne okos döntés, anyagilag sem talán, és lehet, hogy a kedvemet szegné a kezdeti sikertelenség. Mert hát egy igen speciális, érzékeny eljárás ez.
      Amiről a legkevesebb infóm van, az az, hogy milyen objektívet kellene beszereznem. Mert a leginkább markáns vonás ezeknél a fajta képeknél az az egyidejű élesség és lágyság, a nagyon kis mélységélesség.
      Nemrég írtam Ken Merfeld-nek, aki által rákattantam a kollódiumos fotózásra (egyenlöre még mint nézelődő, és pont az ő képeinek témái is stílusa miatt lett ez a bogár a fejemben), hogy áruljon el pár dolgot az általa használt lencsékről, de válasz még nem érkezett. Remélem, szán rám pár mondatot.
      Na, szóval lesz-e még ilyen workshop?
      üdv
      Nagy Balázs

      Törlés
  6. Terveim szerint szeptember közepén egynapos Budapesten.

    VálaszTörlés
  7. Válasz Nagy Balázsnak Kerekestől.
    A kollódium eljáráshoz be lehet szerezni rengeteg tudnivalót a netről, de az igazi az a gyakorlati foglalkozás. Én személy szerint kezdőként először Venczel Attilától, később Varga Tamástól próbáltam ellesni a lényeget. Zalka Imre már régóta az orrom előtt készített kollódiumos lemezeket de akkor még nem voltam érintett. Két éve döntöttem úgy hogy én is "beszállok" ebbe a műfajba. Minden eszközt és kemikáliát beszereztem. Sajnos egy éve viszont egy rákos tüdőműtét miatt egyáltalán nem tudtam dolgozni. Ami a workshop-okat illeti éppen a napokban a nagybugaci XIII. Kontakt Fotográfiai Tábor péntek szombati napján Zalka mester fog kollódiumot önteni. Varga Tamás, ha jól tudom szintén egy gyakorlati előadást tart majd az Artbázison a közeljövőben. A mai nappal /júli 19/ kezdődő bokor községi "Fotófalu" workshop-on Zalka Imre oktat. Lehet rá jelentkezni ill. oda leutazni! A kollódium eljáráshoz szükséges beszerezni valók listáját hosszan lehet sorolni, ezt most mellőzöm. Csak megjegyzem Ken Merfeld nem fog válaszolni. Ha még kérdés van...szívesen válaszolok. Üdv, kg

    VálaszTörlés
  8. Most látom éppen egy sorral feljebb, hogy Varga Tomi szeptemberben előad.

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a válaszokat, úgy gondolom, hogy a szeptemberire jelentkezem majd.
    Apropó: ez hogy megy? Hogy kell, hol kell jelentkezni? Hol lesz majd pontosan meghírdetve?
    Kaphatok egy hírlevelet az eseményrõl?
    (Egyébként szerintem is csoda lenne, ha ez a Merfeld pajti válaszolna, de azzal, hogy írtam neki, veszteni nem vesztek semmit.)
    Ám az objektívekkel kapcsolatos kérdésem még mindig fenn áll. Minden ajánlást, felvilágosítást szívesen fogadok. Jól sejtem, hogy egy ill. kéttagú akromátokkal dolgoztak a száz évvel ezelõtti mesterek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A workshop szeptember 15.én lesz, lsd fentebb a részleteket

      Törlés
  10. Az időpontról, részletekről majd időben értesítelek.
    Nagyon sokféle lencse szóba jön, sokféle gyártmány, különböző méretekhez keményebb vagy lágyabb rajzolatú-(pl.portrélencsék) a korabeli brass lencséktől a mai modern lencsékig. Lényegében mindenféle nagyformátumhoz készített lencse használható. A kérdés az, hogy milyen és mekkora kamerád van-lesz, és utána lehet gondolkozni hozzá objektíveken.

    VálaszTörlés