2012. augusztus 27., hétfő

http://bencauchi.com/home/

7 megjegyzés:

 1. Ezek szépek... és nem "igazolványképek"!
  Csak nem tudom eldönteni, az öntési hibák az a koncept része vagy csak lusta volt újrafotózni a hibásakat?!

  VálaszTörlés
 2. minden hiba nála fontos tudatos! a zseniális az benne hogy teljesen érdektelen tárgyakat át tud lényegíteni. példaértékű.

  VálaszTörlés
 3. Régen nézegetem a dolgait, lenyűgöznek a "semmi különösségükkel", pont ahogy Gábor mondja átlényegülnek.
  A kollódiumnál a tökéletesre törekedni hiba, a hiba maga a tökéletesség. Max. protrémegrendelésnél tudom elképzelni az ismétlést egy öntési vagy más hiba miatt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem bánom, ha egy tájképről sem hiányzik semmi, max. a kép szélein tudom elfogadni/elképzelni a hibát. Nem lehet a másik véglet az, hogy egy olyan anyaggal, amivel szinte lehetlen tökéleteset alkotni, mégis megpróbálni?!
   Mint a viccben is van: Hímtagból nem lehet kosarat fonni, de ha mégis sikerül, lesz egy f@ßa kosarad...

   Törlés
 4. De az is egy trend, hogy ebben a tökéletesre törekedni és megismételni ha hibás. 80x10"-ig én is tudok néha hibátlanokat csinálni. nagyobb méretben nem igazán és a jövőben sem valószínű. De nem is akarok, és alapvetően azt gondolom, hogy ennek az anyagnak az anygszerűsége és azok hibái a egyik lényege, ezért is szeretem. "Szép" képeket mással kell fotózni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én sem olyan "Szép" képekre gondoltam...
   Ezek a hibák bizonytalanok. Ez ellent mond a tudatos képkészítés elveinek. Olyan valamit használni, ami nehezen vagy alig tartható kézben.
   Ha egy hiba véletlenül jó helyen van, az szerencse, de - szerintem kerülendő - ha nem, akkor kuka. Részemről nem próbálkoznék - ezzel a technikával kapcsolatban - a biba reprodukákására. Ezzel együtt elfogadom és elismerem a hiabisták elevit és alkotásait.

   Törlés
 5. Nézzétek meg Sally Man képeit, hát ott aztán van hiba bőven! Nagyon trehány a nő, de ez a szép a munkáiban.

  VálaszTörlés